December 2009
Een nieuwe traditie?
Wegens onderhoud aan de sportzaal kon het traditionele dubbeltoernooi niet plaatsviden. Als alternatief was er een bingo-avond in de kantine. Ruim dertig prijzen, enkele hapjes en drankjes en een goed bezochte avond. Zelfs gastspeler Anton Zuurveen won een aantal prijzen.

Najaarscompetitie
Door allerlei factoren, zoals blessures, tijdelijk niet beschikbaar zijn van sommige leden, onbegrijpelijke invalverboden e.a. komen we maar met 4 teams uit in de najaarscompetitie.

Wijzigingen bij "Ons Huis": Vereniging "Ons Huis" heeft het beheer van de sportzaal vanaf het prille begin uitgevoerd voor de gemeente Aalten. Per september 2009 is het beheer en de schoonmaak van de sportzaal weer in handen van de Gemeente Aalten. Hiermee is tevens vervallen dat we de douches moeten schoonspuiten na gebruik. Beheerder Roland (Ollie) Oldenburg vertrekt bij Ons Huis...............

...........
Het huurschema voor onze vereniging is aangepast: In de weken rond en tijdens de competities huren we nu de gymzaal van 19:30 tot 23:30 uur (officieel een uur langer dan voorheen). De overige weken huren we de zaal een half uur korter dan voorheen, nl. van 20:00 uur tot 22:30 uur.

De kantine wordt niet meer bemand met personeel van Ons Huis vanaf ca. 22:30 uur (oorzaak is o.a. dat BSV/KSV - de schietverenigingen - als huurder zijn opgestapt). We moeten/mogen vanaf 22:30 uur zelf bardiensten draaien. Als we dat niet willen of kunnen is de kantine na 22:30 uur dicht. Bardiensten draaien mag alleen onder de voorwaarden van Ons Huis:
- de persoon die achter de bar staat moet een cursus van ongeveer anderhalf uur hebben gevolgd (IVA - Instructie Verantwoord Alcoholgebruik).
- de persoon achter de bar houdt zich aan alle regels
- er mag slechts 1 persoon tegelijkertijd achter de bar staan en in de keuken komen
- alle consumpties worden op dezelfde avond afgerekend
- de persoon achter de bar mag op de betreffende avond zelf geen alcohol drinken.

Een flinke groep Tafeltennissers volgt de IVA-cursus. Het draaien van eigen bardiensten wordt niet als vervelend ervaren. Zowel van gebouw Ons Huis als van de sportzaal hebben we de beschikking gekregen over twee eigen sets sleutels. We moeten zelf openen en sluiten.

De gemeente Aalten heeft een logboek in de lerarenruimte van de gymzaal gelegd. Opmerkingen en klachten kunnen daar genoteerd worden. Overigens krijgen we van de gemeente het verzoek om na het opruimen van onze tafeltennistafels ervoor te zorgen dat we geen toestellen achterlaten op het pad van de vluchtroute.

Het is een goede gewoonte dat de sportverenigingen vertegenwoordigd zijn in het bestuur van vereniging "Ons Huis" (VOH). De afgelopen 15 jaren heeft onze vereniging liefst 14 jaren een bestuurslid geleverd (de gebroeders Brethouwer in omgekeerde leeftijdsvolgorde). Elbert Brethouwer treedt in november 2009 af als bestuurslid, maar de andere sportverenigingen staan niet te popelen om de vacature op te vullen..... hetgeen eigenlijk ook niet verbazend is. Uiteindelijk treedt Willy Heinen toe tot het bestuur van VOH; hij zit er namens de "herfstblaadjes", de heren-senioren van de gymnastiekvereniging.
Zomerprogramma 2009
De jaarlijkse feestavond is dit jaar georganiseerd op vrijdagavond 23 oktober. Mike Voltman heeft kosten nog moeite gespaard om er een onvergetelijke avond van te maken: een spooktocht bij 1 van onze sponsoren," De Domme Aanleg".
Na de koffie werden we .......Jooooaaaaooooooo ....
in groepen van 10 personen "De heide" opgestuurd nadat we van een niet lekker uitziend figuur de opdracht hadden gekregen om de naam van de Hekse te achterhalen.

Zonder de naam van de Hekse kwamen we gelukkig allemaal ongedeerd terug, met een wat hogere hartslag en vooral met dorst en honger. Tijd voor een Stamppotbuffet en genoeg drank.

De traditionele visavond was dit keer op dinsdag 30 juni. Sommige personen bewezen dat ze beter kunnen vissen dan tafeltennissen. Zo zijn daar de spelers uit het tweede team, die bijna alle vissen vingen. Johan Duenk (3) en Elbert Brethouwer (4) en de titelverdediger van 2008 Mike Voltman (die met de tafeltennisregels in gedachten stopte bij 11). Rob Simons(2) en Wilco Simons (1) mochten ook met stinkende handen naar huis. De anderen aanwezigen vingen niets. Voor sommigen was dat logisch want zij visten niet. De beste sportvisser van TTV Bredevoort in 2009: Mike Voltman, overigens ook de enige met 2 vrouwelijke supporters.
Ook in 2009 werden de 'volksspelen' tijdens het Bredevoortse Volksfeest door onze vereniging georganiseerd. Prijswinnaars:
jeugd
Gatentennis Tara Brethouwer
Sjoelen Suzan Hijink
volwassenen
Gatentennis Frits Beijers
Sjoelen Freddie Onnink
Spijkerslaan dames Marije ....?....
Spijkerslaan heren Gerard Onnink & Danny Scholten

 

De verrassingsavond was een avondje bowlen bij "De Schoppe" (De Twee Bruggen). Er werd gespeeld met twee-tallen, via loting aan elkaar gekoppeld.
Uitslagen: Winnaars werden Wilco Simons en Paul Tebroke met 370 punten. Hoogste individuele score: Elbert Brethouwer (117). Hoogste individuele totaal score: Elbert Brethouwer (195).
Sommige spelers solliciteerden naar een job bij de goten en rioolreiniging (Te Siepe). Meeste ballen in de goot : Rob Simons.
Als eerste onderdeel van het zomerprogrammastond, ondanks de Mexicaanse griep, een etentje bij het Balkan Restaurant "Berliner Hof" in Elten (D) op het programma of beter op het menu.

Op 19 mei was de jeu de boullesavond:
Winnaars werden:
Ap te Winkel, Rob Simons en Mike Voltman
21-03-2009
Geboorte van Sam Bulten.

12-3-2009: Kraamvisite
DaniŽlle en Danny Scholten zijn verblijd met de geboorte van een tweeling: 2 jongens, Sam en Cas. Namens onze vereniging zijn Sandra en Sylvia op bezoek geweest met een presentje.

22-01-2009 :Jaarvergadering
De jaarvergadering 2009 kenmerkte zich door 3 bijzondere zaken:
1) De opkomst van de leden: Iedereen was aanwezig!!! Een opkomstpercentage van maar liefst 100 %.
2) Een digitale presentatie van het jaarverslag over 2008, met een fotopresentatie. Ook bij onze bijna 31-jarige Tafeltennisvereniging heeft de beamer haar intrede gedaan.
3) Een jaarverslag over het jaar 2008 met foto's.
Inhoudelijk waren er niet veel bijzondere zaken. Bestuurslid Marco Liebrand werd voor een termijn van 4 jaren herkozen, de vacature in de kascontrole wordt ingevuld door Ronny Bulten, Ap te Winkel gaf uitleg over de voortgang m.b.t. het Kulturhus en ........ met een warm en koud buffet werd de avond afgesloten.
3-01-2009 : Spelletjesmiddag basisschool
Opnieuw helpt onze vereniging bij de organisatie. We staan er dit keer met het gatentennis en computerspel (Moorhuhn) met beamer.

23-12-2008 : Onderling Dubbeltoernooi
Het onderlinge dubbeltoernooi, met 4 tweetallen en 1 drietal, wordt gewonnen door Sylvia Smit en Wiljan klein Molekamp. Alle deelnemende teams wonnen enkele krasloten, maar dat was geen doorslaggevend succes.


Onze website is verhuisd.
We hebben nu een eigen domein.
De URL van onze website is:
http://www.ttvbredevoort.nl

Ook hebben we een nieuw email-adres:
info@ttvbredevoort.nl
1-12-2008 : Einde najaarscompetitie
Team 2 wordt kampioen en promoveert naar de derde klasse. Door het vervallen van de zevende klasse is een extra promotieregeling van kracht; team 3 , 4 en 5 promoveren.
 • Team 1 speelt het hele seizoen met invallers door een blessure bij Rob Simons. In een zeer gelijkopgaande poule wordt Bredevoort vierde.
 • Team 2 wordt op overtuigende wijze kampioen. Er wordt slechts 1 nederlaag geleden. Promotie naar de derde klasse en felicitaties voor Marco Liebrand, Enrico Pennings, Wiljan Klein Molekamp en Bert Klont.
 • Team 3 speelt een goede competitie in de vijfde klasse en wordt tweede. Door dit resultaat promoveert het team naar de vierde klasse.
 • Team 4 wordt derde in de zesde klasse en promoveert naar klasse 5.
 • Team 5 eindigt in de zevende klasse op de voorlaatste plaats. Volgend seizoen speelt het team in de zesde klasse. 


Ingezonden mededeling over klaverjassen......
geen commentaar

23-8-2008 : Jubileumfeest
Op zaterdag 23 augustus stond de feestmiddag/avond i.v.m. ons 30 jarig jubileum op het programma. Vanaf 15:00 uur werden de leden en hun partners verwacht op locatie " 't Vorster " in de Dinxperlose Heurne. De eerste activiteit was boerengolf; in diverse groepen van 4 a 5 personen werd een parcours afgelegd met 12 holes rondom boerderij Vorster. Volgens een enkeling was de lengte van het parcours minstens 8 km..


Uiteraard stond de BBQ op het programma, gevolgd door een dobbelspel waarin meegebrachte kadoos constant van eigenaar wisselden en waarbij uiteindelijk lang niet iedereen met dezelfde vangst naar huis ging.
 Voor alle leden van de vereniging had de organisatie nog gezorgd voor een aandenken aan het jubileum in de vorm van een sporthanddoek en een CD met het foto-archief.
18-7-2008 : Visavond
Opnieuw een avond met records
 • Slechts 2 personen vingen vis
 • De winnaars vingen beide 1 vis
 • De andere vissers eindigden allemaal gedeeld derde met 0 vissen
 • Vissers zonder hengel werden ook derde
 • Schade bij de apres-ski : 160 euro
 • Een van de winaars had voor het eerst een hengel vast
 • Alle vissen werden met dezelfde hengel gevangen
 • De kortse hengel ......... de meeste vis
 Winnaars Mike Voltman en Paul Tebroke .
8-7-2008 : Schietavond

Na het succes van 2007 stond er opnieuw een schietavond op het zomerprogramma. Als eerste onderdeel van de avond stond het vogelschieten op het programma. Na 84 schoten was het Johan Duenk die zich voor 1 jaar Schutterskoning mag noemen...

Winnaar bij het gelukskaarten-schieten werd Wim Boland en bij het pistool-schieten Bert Klont.

De schutterskoningDas jammer...

De drie winnaars:  Bert Klont, Wim Boland
en Johan Duenk
7-6-2008 : Volksfeest
De 'volksspelen' tijdens het Bredevoortse Volksfeest werden door onze vereniging georganiseerd.
Jeugd
Gatentennis Tara Brethouwer
Zenuwspiraal Ankie Hoefman
Sjoelen Tessa Bloemers
Volwassenen
Gatentennis Jan Carel Brethouwer
Zenuwspiraal Mike Voltman
Sjoelen Freddie Onnink
Spijkerslaan dames Lidy Scholtz
Spijkerslaan heren Gerard Onnink & Danny Scholten
20-5-2008
BSV wint opnieuw Bedrijven/straten toernooi
Aan het bedrijven-straten toernooi 2008 werd deelgenomen door 10 teams. Na de voorrondes plaatsten het team van BSV en Schildersbedrijf Wensink 2 zich voor de finale. In een gelijkopgaande strijd werd na een tussenstand van 4-4 het beslissende dubbelspel een prooi voor BSV. Geert Migchelbrink en Erik Simmelink verdedigden daarmee hun titel van 2006. Schildersbedrijf Wensink 2, met Jan Willem Duenk en Willie Blekkink, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Eindstand:
1 BSV
2 Schildersbedrijf Wensink 2
3 Domme Aanleg 1
4 Buurman & Buurman
5 PO&D 2
6 Domme Aanleg 2
7 Voltman 2
8 PO&D 1
9 Schildersbedrijf Wensink 1
10 Voltman 1
12-5-2008 : Zomeraktiviteiten
Als eerste onderdeel van de zomeraktiviteiten, stond een avond "jeu de boulles" op het programma. Van elk competitieteam waren 3 spelers aanwezig, en zo werd gestreden om het OJdBKvTTT (Open Jeu de Boulles Kampioenschap voor TafelTennisTeams).
De winnaars, team 2 (MarcoLiebrand , Bert Klont en Wiljan Klein Molekamp) wonnen 4 wedstrijden en scoorden 23 punten. Team 1 werd tweede (3-15) gevolgd door team 5 (1-18), team 4 (1-14) en team 3 (1-8).
9-5-2008 :FEEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3-5-2008 :
T.T.V.Bredevoort grŁŖt Schalke 04.


20-4-2008 :Einde voorjaarscompetitie:
 • Team 1 speelt een redelijk seizoen in de tweede klasse. Twee overwinningen en twee gelijke spelen zijn echter te weinig voor handhaving. Het team degradeert naar de derde klasse.
 • Team 2 speelt in de top van de vierde klasse en moet uiteindelijk alleen in Atak 2 haar meerdere erkennen. Een verdienstelijke tweede plaats.
 • Team 3 speelt een goede competitie in de vijfde klasse en wordt derde.
 • Team 4 weet in de laatste wedstrijd in de zesde klasse de laatste plaats te verlaten en wordt vijfde. Het team heeft echter te weinig punten om aanspraak te maken op de play-offs en degradeert naar de zevende klasse.
 • Team 5 eindigt in de zevende klasse op de laatste plaats. Dat kan volgend seizoen beter
24-1-2008 : Jaarvergadering 2008

Voorproefje op 30 jarig jubileum.

 

Huldiging kampioenen........

en uitreiking nieuwe outfit.....

4-1-2008 : Nieuwjaarsevenement Ons Huis
Voor de vierde opeenvolgende keer werd op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar, voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie, door de Bredevoortse sportverenigingen een spelletjesmiddag voor de basisschooljeugd georganiseerd. Bijna 90 kinderen streden bij 7 verschillende spelletjes om de medailles, maar ook degenen die niet wonnen werden beloond met een vaantje en een tractatie.
De hoogste score van de middag werd behaald door een gaste: DaniŽlle Wevers. Ook zij werd beloond met een prijs.
De winnaars:
 • meisjes groep 3 : Maud Jansen
 • jongens groep 3 : Sven Voltman en Jesse Prinsen
 • meisjes groep 4 : Sanne Oonk
 • jongens groep 4 : Aron Hoefman
 • meisjes groep 5 : Denise Huitink
 • jongens groep 5 : Luuk Cornelissen
 • meisjes groep 6 : Tara Brethouwer
 • jongens groep 6 : Ruben Klein Nibbelink
 • meisjes groep 7 : Emma Twigt
 • jongens groep 7 : Danny Willemsen
 • meisjes groep 8 : Inge Tankink, Floor Klein Nibbelink en JuliŽt Kšmink
 • jongens groep 8 : Gerwin Walvoort 

Voetbalvereniging S.V.Bredevoort, Volleybalvereniging Brevolk, Tafeltennisvereniging Bredevoort en Gymnastiekvereniging Prinses Margriet verzorgden een spelltjescircuit in gebouw "Ons Huis", voor de basisschooljeugd vanaf groep 3